Hakkımızda

Akıllı Tarım Laboratuvarı (Smart Agriculture Laboratory-SALLAB), Akıllı Sistem Uygulamaları Araştırma Merkezi (CISAR) bünyesi altında kurulmuş bir araştırma laboratuvarıdır. CISAR, 81 lisans ve önlisans programı ve 53 lisansüstü programda 1600 akademik ve 1400 idari personeli ile 30.000'den fazla öğrenciye eğitim ve öğretim veren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yer almaktadır. Araştırma merkezi, çeşitli araştırma alanlarında var olan sistemlerin araştırılması ve geliştirilmesine (Ar-Ge) katkıda bulunmaktadır ve Türkiye'deki Büyük Sanayiler, KOBİ'ler ve Araştırma Kurumları ile de iyi bir işbirliğine sahiptir. Gerçek dünya sorunlarına pratik çözümler sunar ve endüstri ile ticari-hazır ürünler işbirliği geliştirir.

Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla birlikte çok sayıda endüstri tabanlı araştırma projesini gerçekleştirmede başarılı olmuştur. Akıllı Tarım Laboratuvarı, sektörel ve TÜBİTAK destekli projelerle yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlar ile tarım sektörüne katkıda bulunmaya devam etmektedir.